Genel Olarak Datça

Ege bölgesinin güzel ve şirin ilçelerinden biridir Datça. Datçaya girerken dağ şelale güzel ağaçlar arasından geçerek varırsınız. Yolda gelirken Akdeniz'in kıyı şeridi yolun baş ucunda yoldaş olur. Bu liman kasabası denizi ve doğal güzellik insanı etkileyen manzaralar oluşturuyor. Kültür turizmi bakımından da gelişmiş bölge Anadolu medeniyetlerinin iz bıraktığı yerlerden. Dorlar, Persler, Atinalılar,Romalılar, Germiyanoğulları, Osmanlıların bölgede ayak izleri görünüyor. Bölge iklimi ve özelliklleri ile nerdeyse Akdeniz ile Ege bölgesini birleştirmiş bir yer. Havasının astalıklara iyi geldiği konusunda inanışlar var. Dalmayı yüzmeyi ve özelliklede sörf yapmayı sevenler bölgeyi ziyaret etmelliler.

Datça


Datça çevresinde bulunan koylar ve plajlar bölgeyi bir cennet haline getiriyor. Denizin keyfini çıkarmak için bölgeye gitmek seçicilik olur. Mavi bayraklı koylarıda bulunuyor. Eski datça en güzel yerlerinden. Buraya eski Datça denilsede aslında bölgenin en gelişmiş yerlerinden. Eski güzel evleri bugün onarılarak yada yeni yapılan evler eski tarzda olup satılmaktadır. Taş işçiliği ile tam bir sanat ürünü olan evleri görmek için gelenler bile var.
Datça tarihinde Knidos var. Knidos M.Ö 4.yy'da Tekir burnuna taşınır. O dönemde bir çok tarihi kalıntı bırakılmıştır. tapınaklar, kutsal alanlar, tiyatrolar, binalar yapılmış. Tarihin ikinci büyük tıp okulu Knidos'ta açılmıştır. bir çok kişinin ziyaret için geldiği Afrodit heykeli bölgede bulunuyor.
Bölge iklimi bir çok bitkinin yetişmesine olanak sağlamış. Özellikle ünlü olduğu bitki bademidir. Çok lezzetli olan bademler acı ve tatlı diye iki çeşidi bulunuyor.